22 mai 2014

Limbi straine (2)

O alta limba care merita studiata este japoneza. Este grea dar cu putin efort, descoperi ca e mult mai usoara decat romana in anumite privinte. Cultura japoneza, si cea asiatica in mare, ma pasioneaza. Ador sa descopar fatadele unei tari care pare foarte stabila. Normal ca nu este perfecta. Nici-o tara nu este perfecta. Dar au invatat sa aiba incredere in puterea lor si sa nu apeleze la alte tari, precum SUA.

Japoneza devine mult mai usoara in momentul in care descifrezi cele trei moduri de scriere. Hiragana trebuie invatata ca pe Tatal Nostru. Ea este in sine limba japoneza. Apoi urmeaza katakana, care sincer mie mi-a dat batai de cap. Modul in care japonezii aud anumite cuvinte provenite din tari straine este abstract. In cele din urma, si totusi cel mai important, este kanji. In japonia predomina kanji. Un japonez destept ar trebui sa stie peste 2000 de kanji. Eu, ca si student la japoneza, trebuie sa invat macar 1000. Yay.

Si totusi, nu e nevoie sa recurgem la depresie. Japoneza poate fi invatata de oricine atat timp cat isi doreste si munceste pentru asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu