21 mai 2014

Cursul Excel si secretele sale

In primul rand, sa flam ce este acest subiect abstract numit Excel.

Curs Excel

Excel este un software care permite creeare unor tabele, calcule și analizari de date. Acest tip de software este denumit software pentru foi de calcul. Excel permite crearea tabelelor care să calculeze automat totalurile valorilor numerice pe care le introduci, să imprimi tabele în aspecte îngrijite și să creezi grafice simple. Pentru majoritatea nu-IT-stilor, acest program nu este asa usor precum s-ar crede. 

Si totusi, cu un minim de cunostinte, poti crea oricand un tabel in Excel. Pentru inceput iti trebuie multa rabdare. Precum in zicala "Cu rabdarea/Treci si marea" , in cazul acesta, cu rabdarea treci examenul. Urmatorii pasi sunt destul de simpli. Programul ofera destul ajutor cat sa iti dai seama, tu ca elev constiincios, ce trebuie sa faci. 


Exista cateva formule asa zise 'simple' pe care orice creator de tabele trebuie sa le cunoasca.Primul lucru pe care trebuie sa-l sti  este că toate intrarile formule încep cu semnul egal (=). In cazul formulelor simple, tastezi semnul egal urmat de valorile numerice pe care doresti sa le calculezi și operatorii matematici pe care ii doresti; de exemplu, semnul plus (+) pentru a aduna, semnul minus (-) pentru a scadea, asteriscul (*) pentru a înmulți și bara oblica (/) pentru a imparți valorile pe care le introduci. Cand apesi ENTER, Excel calculeaza imediat ai afiseaza rezultatul formulei. 





Desigur, exista si alte formule mai 'grele' si care dau mai multa bataie de cap. Desigur, eu nu sunt in masura sa le comentez atent deoarece nu ma pasioneaza acest subiect. Cu toate acestea, Excel nu este un program dificil. Nu, acela este Access. 


Odata stiute aceste formule si pregatit sufleteste, esti pregatit sa iti incepi primul proiect in Microsoft Office Excel. Doamne-ajuta! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu